SharpReady Life Style

Een gezonde Life Style hanteren, een gezonde geest in een gezond lichaam, allemaal mooie leuzen, maar wat betekend dit in realtime ?

Hoe realiseer je dit... zeker met het hectische bestaan die we met ons allen ondergaan.

Ikzelf ben nochtans het levende bewijs dat het wel degelijk kan !

Reeds vele jaren combineer ik een drukke dagtaak en bijberoep, en slaag ik er steevast in om mijn voeding en vorm te verzorgen.

Even een werkdag doorlopen... om half zes gaat steevast die vermaledijde wekker af, tegen 05.45u begin ik mijn lunchpakket en soms die van mijn collega klaar te maken, om 06.20u neem ik mijn eerste "eetmoment", daarna is het tijd voor een eerste sportieve beweging, namelijk met de fiets de krant halen, slechts 500m, maar toch...

Mijn 2 frigoboxen met enerzijds gezonde voeding en anderzijds water verdwijnen in de auto, nog snel mijn huisgenoten Koko (grijse roodstaart) en Piko (valkparkiet) voorzien van voeding en vers water.

Bij het doorlopen van de krant neem ik mijn tweede eetmoment tot mij, om half acht vertrek ik naar het werk, na de opstart daar is het tijd voor een volgend eetmoment (08.45u), tegen 10.00u gaan we terug een gezonde knabbel nemen, tegen 12.00u zijn we aan de (warme) Lunch en intussen aan voeding nr 5 toe, tegen halfdrie terug een gezonde middagsnack, om halfzes, zes uur is het lichaam terug toe aan een energieboost.

Om halfzeven vertrek ik huiswaarts, thuis ga ik voor een snelle verteerbare hap, en verdwijn na een chat met vrouw en dochter vlug in mijn personal gym voor een dagelijkse portie fitness !

Tegen 20.15u na een verfrissende en stressverwerkende training is het terug tijd voor de tweede warme hap vd dag, intussen al eetmoment nr 9.

Rond 20.45u gaan we eindelijk op de bank, wel of niet met de laptop in aanslag om de dag arbeid van de atleten te controleren en aan te vullen, en is het, jawel ! tijd voor eetmoment nr 10.

Om 22.30u is het zo zachtjes aan tijd om het bed op te zoeken.... zo ziet een doorsnee werkdag met bijhorend eetpatroon eruit bij mij, nu zie ik je denken, die gast weegt zeker 120 kg en heeft een vetpercentage van dik achteraan in de dertig !!!

Helaas, niets is minder waard ! Mijn vetpercentage schommelt al 15 jaar tussen de 10 en 12%, en al jaren weeg ik 75 (zomer) en 78 (winter) gezonde kilo's, toegegeven, met mijn 186 cms niet overdreven veel, maar soit dit zijn nu eenmaal de genen...

Het moraal van dit verhaal is, laat je niet gek maken om te diëten en zo scherper, fitter en gezonder te worden! Integendeel, wanneer je voedingspatroon in balans is, zal je energiebalans dit ook zijn, en is het gewoon een kwestie van het kacheltje steeds goed aan te wakkeren, maar ook hier geldt, zoals je een houtkachtel goed aanjaagt met droog en goed kwaliteits hout, gaat jouw verbrandingsoven maar goed functioneren met kwaliteitsvoeding !

Wordt straks lid van SharpReady en verneem hoe ook jij die persoonlijke Life Style Balans kan vinden !

Verneem er binnenkort alles over op sharpready.com, wij reiken jouw het gereedschap aan en geven je de nodige informatie, nadien is aan jouw om het materiaal te gebruiken !

Voor de recreatieve en competitiesporter gaan we indien gewenst nog een stapje verder...

Wij maken een gepersonaliseerd op maat gesneden eetpatroon al of niet met verantwoord suppletiegebruik geïntegreerd in functie van je activiteiten voor je op, en dit alles met een democratisch prijskaartje eraan vast !

Paul Hoornaert

Personal Trainer