12.05 Pittem - PK Ruddervoorde 16.05 Ronde de L'Isard - 18.05 Ster der Vlaamse Ardennen

Zondag 12 Mei waren onze twee SR vertegenwoordigers actief op twee fronten.. Evert reed een beloftenwedstrijd in Pittem en Lounes moest op het PK voor Juniores aan het werk in Ruddervoorde.

 

De wind was terug hoofdpersonage in deze koersen, in Pittem konden 19 renners van de 60 gestarte deelnemers wegkomen, al snel werd het een wedstrijd tussen die 19, want de rest verloor teveel tijd en werd uit wedstrijd genomen.

Toen het groepje splitste kwam Evert helaas in de tweede groep terecht,  het verschil bleef enkele ronden status quo op 30” maar de samenhorigheid was in het Evert groepje ver te zoeken en daardoor was het over en out, Evert kon nog een 14° plaats uit de brand slepen.

 

Lounes werd op het PK in Ruddervoorde 43ste van de 195 deelnemers, het parcours was snel, en had geen selectieve hindernissen waardoor Lounes niets kon forceren, vroeg in de wedstrijd waren de beste en sterkste renners vertrokken, het peloton dreigde maar kwam nooit terug aansluiten bij de acht vluchters.

 

Evert neemt deze week deel aan een vierdaagse ritten wedstrijd in de Frans Pyreneeën, in de ronde de L’Isard zal Evert voor het eerst ontdekken hoe lang en steil een col kan zijn!

Tijdens de eerst dag werd er meteen duchtig de pees opgelegd, het peloton spleet uiteen en Evert kon standhouden in een 2° groep,  wel op ruime afstand van de eersten.

Op de tweede dag kon Evert mee glippen in een ontsnapping, jammer genoeg zaten er te weinig favorieten aan boord en bleef het peloton jagen op de vluchters, op een twintigtal kms voor de finish overspoelde dit peloton enkele geloste renners en Evert uit de kopgroep. Jammer, maar toch een goeie werkdag voor Evert.

De derde dag stond een heuse klimetappe op het programma, onze Evert zal het geweten hebben!

Evert overleefde de rit maar kwam met ruime achterstand in de achterste gelederen  over de aankomst en was (ik citeer) volledig choco !

Vandaag staat de laatste zware etappe op het menu, er moeten terug drie cols overwonnen worden, hopelijk slaagt Evert ook deze rit te overleven, daarna gaan we wat herstel inbouwen en kan Evert terug toeleven naar een succesrijke zomer periode..

 

Lounes Verschaeve betwist dit weekend de Ster der Vlaamse Ardennen en staat na de eerste rit op een 21ste plaats in het klassement op 190 deelnemers, en met naar eigen zeggen slechte benen..

Deze morgen staat er een ploegentijdrit over 10 km op het programma en deze namiddag nog een rit over 80 km. Misschien kan kersvers SharpReady atleet iets forceren met hopelijk goeie benen deze keer!