PK Tijdrijden, LBL, Zonnegem en Beselare

Na het PK tijdrijden in Ruddervoorde was Evert Vanneste geselecteerd voor  Luik Bastenaken, een zware wedstrijd met de betere beloften -23 aan de start, met een kleine 200 renners van over gans de wereld moesten er  181,5 kms afgelegd worden over de Ardense heuvels.

 

De benen draaiden niet als gewenst en Evert voelde snel de bui hangen, hij probeerde nog te anticiperen door voor het peloton uit te rijden en zo op een volgende helling wat bonus te nemen, maar het ging niet, na iets meer dan 100 tal kms trok Evert de remmen dicht.

 

Na deze moeilijke week moesten we dringend het hoofd resetten en terug aan de basis beginnen werken, op woensdag morgen stond er een stevige training op het programma en vervolgens nog een snelheidstraining ’s middags.

 

Op zaterdag begonnen we terug te met de competitite in Zonnegem, kwestie om terug wedstrijdritme op te doen, Evert kon goed mee maar kon niet echt versnellen en bleef netjes in het peloton kms malen.

Er waren 84 deelnemers (enkel beloften), het was een mooi maar zwaar parcours, Evert finishte in het peloton.

 

Vandaag Zondag stond er een koers in Beselare voor elites zonder contract en beloften op de agenda, de benen draaiden terug soepel en bijna had Evert de goeie ontsnapping beet, helaas kwam alles terug samen, in de laatste ronden vertrok er toch een achttal die zouden wegblijven.

 

Evert sloot af op plaats 35 en kan wel tevreden zijn van zijn weekend, volgende woensdag staat Ledegem op het programma en gaan we flink bijtrainen na de wedstrijd, alles staat nu in het teken van het PK te Rumbeke  van volgende Zondag.