Ster der Vlaamse Ardennen/ Bizet/ Merkem/ Oostnieuwkerke/ Gullegem koerse/ Memorial Coningsloo

Onze SR aanwinst Lounes Verschaeve moest op Zondag 19 Mei in de Ster der Vlaamse Ardennen zijn 21ste plaats verdedigen tijdens een ploegentijdrit over 10 km en ’s namiddags in een rit over 124 km.

De ploegentijdrit was niet echt een succes, Lounes voelde zich sterk maar het team liet het afweten en eindigde op een 19° plaats.  De namiddagrit eindigde op een een massasprint waarin Lounes op plaats 36 eindigde.

Tijdens de laatste rit op Maandag 20 Mei kon Lounes ondanks twee lekke banden evenveel keer terug zijn plaats innemen en zich naar een 22ste plaats sprinten in een massasprint.

 

Intussen koerste Evert Vanneste op woensdag 22 Mei te Bizet,  het werd een aanpassing wedstrijd na een zware Ronde de L’Isard! Evert vond niet direct de juiste tred, en eindigde in de middenmoot.

Op Zaterdag 25 Mei trok Evert naar Merkem, 60 deelnemers, open vlakten en veel wind zorgde voor een snelle schifting! Evert was goed mee maar liet zich verassen toen een achttal in de aanval trok, een lekke band zorgde voor een opgave maar toch een 25ste plaats uiteindelijk.

 

Voor Lounes en Koen Verschaeve stond een rust periode gepland en een eerste power sessie om de spieren, balans en lenigheid te bevorderen.

 

Door de gedwongen opgave in Merkem besliste Evert op Zondag te koersen in Oostnieuwkerke.

Terug dezelfde ingrediënten als op Zaterdag… veel wind, wel brede wegen daar in Oostnieuwkerke. Na enkele ronden kregen we al versnipperingen, Evert reed zeer attent en was onmiddellijk mee in de goeie vlucht, een 17 renners sterk, terug enkele ronden verder herleid tot 9 !

Op enkele ronden van het einde bleven de sterkste vijf renners over, Evert reed beresterk en nog fris want in de laatste ronde probeerde hij te verassen door op honderd meter van een rotonde weg te flitsen, Evert kreeg enkele fietslengtes maar op enkele honderden meters kwamen nog drie renners voorbij, een vierde plaats had hij maar de zege zat erin !

 

Op Dinsdag 28 Mei stond de hoogmis van de kermiskoersen op het programma, Gullegem koerse! Al de Belgische vedetten zijn steevast te gast voor een koers over 171 km, Evert miste de vroege en uiteindelijk goeie vlucht van 14, maar kon mooi als 32ste finishen, als je weet dat er bijna 230 renners aan de start stonden mogen we niet klagen! De wedstrijd werd afgelegd aan een moyenne van bijna 45 km/u !

 

Zondag 2 Juni kwam Evert aan de start van de Memorial Philippe Vanconingsloo, eveneens een manche van de Topcompetitie.

Evert reed goed vooraan en zat even in een ontsnapping, maar bleef de volledige koers in de voorwacht van het peloton, tot hij op 5 km van de aankomst lek reed…

http://www.memorial-vanconingsloo.be/index.php?categorie=memorial&page=memorial na 3' 34" komt onze renner mooi in beeld in de film vd koers tijdens een ontsnappingspoging!