Eetfestijn Evert Vanneste

Gisteravond Zaterdag 04-02-12 stond het jaarlijks eetfestijn op het programma ten voordele van onze Sharp Ready renner Evert Vanneste.

Het "feest" ging door in de parochiezaal te Jonkershove (dicht bij Diksmuide)

We kunnen gerust van een succes spreken, er waren namelijk rond de 300 mensen aanwezig, we konden genieten van een lekkere schelle gegrilde varkensvlees met West Vlaamsche groentjes !

Evert moest in de namiddag naar de ploegvoorstelling van zijn nieuwe ploeg VL Technics Abutriek.

Om die reden kon Evert pas na 21.00u present zijn op zijn feest, Evert nam meteen de microfoon en bedankte iedereen voor de opkomst en steun, en gaf nog wat uitleg over zijn nieuwe ploeg en het programma van zijn nieuw team.

VL Technics Abutriek is namelijk één van de top beloften ploegen in Vlaanderen, ja zelfs van België! Ze rijden een zeer internationaal programma, er staan ronden in Italië, Spanje en Frankrijk op het programma en in België worden de grote competities gereden zoals Topcompetitie.

Evert zal zich niet vervelen en gaat mooie wedstrijden kunnen betwisten, iets waar we al jaren van dromen, Evert komt namelijk pas volledig tot ontplooing in lange harde wedstrijden en heeft een broertje dood aan criteriums of rondjes draaien rond de kerktoren...

Ik had Evert al een tijdje niet meer gezien, maar ik was aangenaam verrast dat hij er mooi strak en gezond uit zag, een vetmeting later werd dit ook bevestigd met een mooie "score".

Evert is meer dan klaar voor de competitie na een goeie winter, waarin veel fitness, zwem, loop, cross en pistetrainingen werden afgewerkt.

Deze week gaan we rustig aanpakken, door het gure winterweer enerzijds en een geplande rustperiode anderzijds met een ploegstage naar Mallorca in het verschiet mag de competitie eind Februari voor ons beginnen, Evert is super gemotiveerd en ook deze trainer popelt om de resultaten van al deze arbeid te zien renderen.

Alvast een dikke pluim op Evert zijn valhelm, als ik de progressie en lange weg bekijk die Evert geeft afgelegd kan ik enkel chapeau zeggen... een viertal jaar geleden begon alles voor Evert bij de juniores, na eerst een tijdje in competitie te voetballen werd uiteindelijk wielrennen toch zijn ding en favoriete sport bij uitstek.

Na een viertal jaar geduldig maar gericht te trainen en te koersen zit Evert toch maar mooi in een topteam, door zijn jonge leeftijd en gedrevenheid staan er ons zeker nog mooie momenten te wachten, Evert moet tijdens de wedstrijden nog enkele grenzen proberen te vinden en te overschrijden om die zelfzekerheid te vinden die nodig is om een topatleet te worden in deze harde discipline die het wielrennen toch wel is.

Zijn afgetraind lichaam, gedrevenheid en motivatie laten nu al het beste verhopen !

 

P.