De herfst is "een ideale periode" om je een gezonde(re) levensstijl aan te meten

Steevast maken veel mensen met nieuwjaar hun goeie voornemens kenbaar, waarschijnlijk slagen er echter weinig mensen erin hun voornemens om te zetten in daden..

Persoonlijk vind ik het aanbreken van de herfst een betere periode om wat gezonder te gaan leven!

Meestal hebben we het mentaal wat moeilijk bij de donkere en korte dagen en staat de "mentale dip" om de hoek te kijken.

 

Vergeet die jaarlijkse voornemens en ga gewoon nu meteen aan het werk! 

 

#diëten is uit den boze en zelfs een slecht idee! 

Begin gewoon gezond te eten, binnen enkele dagen voel je het verschil, plan wat sportieve activiteiten, maar overdrijf niet, begin met een rustige opbouw en eet volgens je leefritme, op de dagen dat je sport of beweegt eet je wat extra koolhydraten die je best uit vezelrijke (donker brood, havermout, pasta) producten en fruit kan halen.

 

's Morgens mag je best goed tanken, eet een portie fruit, neem wat donker brood en gebruik wat zuivelproducten, probeer halfwege de voormiddag nog een gezond tussendoortje te nemen en eet niet overmatig op de middag, beter halfweg de middag nog een gezond tussendoortje gebruiken en bouw de portie's af naar de avond toe!

 

Op de rustdagen eet je net wat minder koolhydraten en wat meer eiwitten (magere vlees, vis of gevogelte), op deze dagen heb je minder brandstof nodigen kan je gebruiken om wat vet te verbranden.

 

Als je normaal niets doet, start dan met een 15' beweging per dag, na een weekje kan je 3 à 4x 30' bewegen of sporten, probeer steeds na een actieve dag een rustdag in te bouwen.

 

En sta je te zwaar, ga dan eerst enkele weken gezond eten en start met dagelijks enkele kms te wandelen of een fietstochtje of een uurke ontspannend te zwemmen.

Zo ga je rustig aan je spieren versterken en conditie opbouwen, intussen wat "ballast" verliezen door gezond te eten en kan je met nieuwjaar ipv voornemens te formuleren je inspanningen verhogen en met een goeie conditie de lente tegemoet zien.

 

Een gouden tip, maak een plan van aanleg en noteer vervolgens alles wat je doet, en analyseer wekelijks als een goeie boekhouder de afgewerkte planning, dit is de enige goeie manier van werken.

 

Of gebruik een applicatie, http://www.fitmo.com/ bijvoorbeeld, hiermee kan je makkelijk alles bijhouden en opslaan. Deze applicatie kan trouwens gelinkt worden aan http://runkeeper.com/ handig om alle gegevens automatisch te downloaden op je fitmo applicatie.

 

Succes met je #sharpreadylifestyle ! Ga ervoor en laat iets weten  ; ))

 

@sharpready