Help ik ben verslaafd !!!

Jawel !!


Gelukkig gaat het over een gezonde verslaving, SPORTEN...

 

Nochtans was ik in mijn late puber dagen een verstokte roker, stoppen was moeilijk, zeg maar niet te doen, eens je lichaam aan de nicotine went is het niet evident om zomaar die gif stokjes te negeren..

 

Toen ik destijds mijn oproepingsbrief in de bus kreeg om naar “den troep”  te gaan en nog het “geluk” had bij de stormfuseliers mijn dienstplicht te “mogen” vervullen besloot ik voor eens en altijd met roken te stoppen!

Ik ging tenslotte al mijn adem kunnen gebruiken om het hels ritme aan te kunnen bij de zandstuivers in Leopoldsburg.

 

Buiten het feit dat je een jaar verliest met de toen nog verplichte vaderlandsplicht was het toch een openbaring, de fysieke grenzen werden afgetast en ik kwam te weten dat ik verdorie karakter had, dit is een mooie gave, want nu… dertig jaar later doe ik nog iedere dag beroep op deze karakter eigenschap!

 

En hiermee bedoel ik, misschien heb jij deze karakter sterkte eveneens gevonden en ga je ook sportend en bewegend door het leven !?

 

Maar als ik zo wat rond kijk zie ik toch veel mensen die aan de verkeerde zaken verslaafd zijn, zoals fastfood, roken en vooral niet het karakter hebben om dagelijks de levensnoodzakelijke beweging in acht te nemen en wat gezonder te gaan eten.

 

Het is zeker niet of nooit te laat om alsnog te starten met een gezonde lifestyle !

Je zal onmiddellijk het verschil merken, je wordt fitter, sterker, kortom gezonder, ook mentaal krijg je een boost en kan je dra de wereld aan !

 

Sportze !!!!!!!!!!!!!!

 

 


Tags: