BK Lommel/ Mandel-Leie-Schelde

Vandaag werd het BK voor beloften gereden in Lommel, 186 renners moesten 166 km afleggen, verdeeld over 21 rondjes van 8 km.

 

Het was een BK onder een zwaar bewolkte hemel met regelmatig wat regen, al in de tweede ronde ontsnapten een viertal, twee mannen van Lotto, Jens Wallays van Quick Step en Miel Piefferoen van Soenens.

 

De vluchters kregen tot max 2'20" voorsprong maximum, halfwege de wedstrijd werd het peloton uit elkaar gereden en zat onze Renner Evert Vanneste gelukkig net in het voorste gedeelte na een flinke inspanning.

In de laatste ronden trok het resterend peloton van een 58 man sterk vol door, ze kwamen tot op 16" vd vluchters, maar eigenaardig genoeg hadden de inmiddels drie koplopers nog genoeg in de tank om voorop te blijven! 

 

Jens Wallays werd de verdiende nieuwe Belgisch Kampioen voor de sterke Lotto mannen, Evert kon zich nog naar een vijftiende positie sprinten in het peloton !

 

http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=2417&datum=25/08/2013

 

SR renner Lounes Verschaeve reed Zaterdag 24 Augustus de Omloop Mandel-Leie-Schelde, een niet zo makkelijk parcours over 132 km met beklimmingen zoals de Kwaremont, Patersberg, Nokereberg, Vossenhol en Knokteberg.

 

Tijdens de eerste van de vier plaatselijke ronden van een kleine 10 km, probeerde Lounes nog weg te raken met vijf renners, helaas ging dit niet door, kort nadien vertrok wel het juiste treintje maar moest onze Lounes even passen...

Uiteindelijk werd het een niet onverdienstelijke 38 ste plaats op bijna 180 renners in een zware wedstrijd.

 

http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=108&datum=24/08/2013