Evert Vanneste bevestigd goeie vorm !

In de laatste etappe van de Franse rittenkoers Kreiz Breizh Elite met een afstand van 170 km over een toch wel zwaar parcours kon Evert zich als 22ste plaatsen in de massasprint!

De rit werd afgelegd met een moyenne van 42km/u, een knappe prestatie van een jonge renner die niet eens verwacht werd van deze zware rit uit te rijden in deze hoog gequoteerde 2.2 UCI wedstrijd.

Het wordt zaak om werk te maken van de tijdrit discipline, als we daarin wat beter voor de dag komen kan Evert een stuk hoger eindigen in dit soort rittenwedstrijden.

 

Donderdag 08/08

nam Evert deel aan een criterium over 114 km in Deerlijk, het werd een snelheidstraining van 113km met 100 deelnemers op een vlak parcours aan een gemiddelde van ruim 44km/u Evert kon afsluiten op plaats 42.

 

Zaterdag 04/08

stond een criterium van 113 km in Zonnebeke op het programma, een ronde was ongeveer 7km lang, en er waren enkele hellingen aanwezig en vooral veel wind, kortom.. geschikt voor een renner in vorm. 

112 renners maakten hun opwachting, na enkele ronden werd er hard doorgekoerst, Evert probeerde verschillende keren mee te springen maar net toen hij even moest bekomen vertrok de goeie ontsnapping… 

Evert moest even recuperen en wachtte daarna geduldig af in de buik van het peloton, op enkele ronden van het einde kon hij wegrijden met een andere renner en kwam in een vierde groepje terecht, in de op een na laatste ronde kon Evert op een helling  naar een derde groep toerijden en in een mooie lange sprint bergop won hij de sprint van deze grote groep en kwam als 19de over de meet.

 

Dinsdag stond Evert aan de start van een criterium in Dadizele over 120 km, 106 deelnemers, met veel sterke elite's zonder contract !  Evert kon mooi aanpikken in een vroege ontsnapping van 17 renners sterk, in de finale werd het groepje uitgedund tot een 12 renners, waarvan 3 beloften.
Finaal sprongen twee elite's weg in de laatste ronde, Evert kon beslag leggen op een tiende plaats.
 
Vandaag komt Evert aan de start in Klerken, morgen Zondag in Schuiferskappelle voor een beloftenkoers, volgende week gaan we tot woensdag goed doortrainen en vele uren rijden om zo Evert klaar te stomen voor het BK van volgende Zondag in Wielsbeke.