Kruiseke Wervik 23.03.2013

Het zou terug een winter criterium worden daar in het mooie Kruiseke bij Wervik !

Een 2 tal graden boven het vriespunt en een scherpe oosten wind, brrrrr… gelukkig bleef het droog tijdens de koers !

Toen we toekwamen op het parcours was de koers een uur bezig, we zagen een kopgroep, met een achtervolgende groep en tenslotte onze SharpReady renner Evert Vanneste nog verderop…

Enkele ronden verder zagen we Evert net niet aansluiten bij de kopgroep, maar net voor de aansluiting kwam alles terug “ op de boord “ en werd Evert terug op grotere achterstand gezet.

De koers zat vast, vooraan een dertiental die er de pees op legden, daarachter een achttal renners die ronde na ronde verachterden en tenslotte Evert in een beperkt peloton op grote achterstand van de koplopers.

In de laatste ronden kwam dit pelotonneke nog tot op 30” van het achttal, maar kwamen ze net tekort voor de aansluiting, Evert heeft zich zeker niet gespaard en was zeer bedrijvig in de achtervolging, Evert sprintte naar een 25ste plaats op een totaal van 50 renners die de finish bereikten in deze harde en snelle wedstrijd.

Er waren 119 renners gestart, maar meer dan de helft heeft dus de wedstrijd niet beëindigd !

Het resultaat voor Evert viel tegen en VL Technics won terug net niet, maar wij hebben uiteindelijk goed getraind, op naar de volgende…