Ledegem 24/04, PK te Oostnieuwkerke en Circuit De Wallonie

24 April, criterium in Ledegem, bijna 140 renners, veel wind en smalle banen, alle ingrediënten aanwezig voor een lastige wedstrijd!

En dat werd het ook, na enkele ronden lag het volledige deelnemersveld aan diggelen..

onze SharpReady renner Evert Vanneste moest meerdere keren een  scheve situatie rechtzetten om terug in het peloton te raken, op het eind was hij dan ook volledig leeggereden, maar wel content, want we zijn terug onder de mensen!

Evert werd 25ste op 140 renners, waarvan er minder dan 40 de finish haalden…

Wat minder was voor Evert was het feit dat er nog een flinke extra training achter de moto stond gepland, we begonnen gezapig maar al snel draaide Evert soepel de benen rond achter de moto.

Het werden uiteindelijk 67 kms in twee uur, en het gaf mij alvast vertrouwen voor de volgende wedstrijd, namelijk het PK in Oost Nieuwkerke.

28 April, PK voor beloften in Oost Nieuwkerke, een wedstrijd met 140 renners, mooi weer, geen wind en 144 kms af te leggen.

Na twee uur wedstrijd kwam een ontsnapping tot stand van een 13 tal renners met Evert mee aan boord, de vluchters kregen nooit meer dan 30” voorsprong maar met vele goeie renners mee en dus zeker kans op slagen!

Helaas kozen drie renners (2 van Quick Step) het hazepad wat nefast was voor de samenwerking, het peloton kwam terug onder leiding van Soenens wat onbegrijpelijk was want twee renners van Soenens zaten in de kopgroep!!

Jammer, want onze renner had zeer goeie benen, er zat een mooie uitslag in..

Op twee ronden van het einde kwam een hergroepering tot stand, in de eindsprint verbrokkelde dat peloton nog, Evert kon zich nog redelijk goed plaatsen en werd 35ste.

Volgende wedstrijd werd een manche van de Top Competitie in Namen op Zondag 5 Mei, namelijk Circuit De Wallonie, 177 kms moesten afgelegd worden,

door een aanpassing moesten de bijna 200 deelnemers maar liefst vijf maal de beruchte Petit Try beklimmen!

Een puist van enkele honderden meters lang en maar liefst 17% steil ... say no more... Evert had zeker geen slechte benen, en reed steeds vooraan in het peloton, maar het probleem was een sirieuze afdaling net voor de Petit Try, verstandig als Evert is durft hij wel eens remmen, en dat mag je nu eenmaal niet doen als je vooraan wilt zitten, gevolg is dat Evert steeds weer in het midden van het peloton de helling moest aanvatten, terwijl het vooraan uiteenspat, zit hij vast op een smalle weg met een 150 renners, geen doorkomen aan!

Uiteindelijk kwam alles nog redelijk dicht bij elkaar en kon Evert afsluiten op plaats 56, de wedstrijd werd gewonnen door Sèbastian Delfosse, een ervaren renner van Landbouwkrediet die in een vroege ontsnapping zat en het mooi afwerkte voor een sterke Crelan delegatie onder leiding van wegkapitein Sven Nys himself !