New SharpReady Athlete

Begin november 2018 kwam elite renner z/contract John Ross Clauw onze rangen versterken. De voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe bestond erin om de juiste balans te zoeken op gebied van training en herstel in combinatie met het aanpassen en op punt zetten van John zijn eetpatroon.

 

De afgelopen seizoenen lieten duidelijk blijken dat John een rastalent is, maar het kwam er nog niet ten volle uit, John Ross grossierde in ereplaatsen en kon één koers winnen afgelopen zomer. We hadden wel een enorm potentieel opgemerkt, in verschillende zware koersen zat er een veel beter resultaat in! Maar John schuwde de inpanningen niet altijd en kwam dan net iets tekort in de diepe finale om het af te sluiten.

 

In de eerste koersen dit jaar zat het direct goed, John speelde met de pedalen en reed meteen 2x top 5 en 1x top 10, maar toen kwam Haringe!? Wonder boven wonder kon de wedstrijd doorgaan want door een stormwind werden overal wedstrijden afgelast en ook in Haringe werd de koers 30'uitgesteld en iets ingekort.

Toen de renners uiteindelijk werden losgelaten zat het spel meteen op de wagen, na één ronde was het volledig veld uiteengeslagen! John zat in een tweede groep maar kon nog net aansluiten op het eind vd eerste ronde. Net op dat moment kwam John ten val en verzeilde in de achtergrond op bijna 2' achterstand. Na enkele ronden kwam hij terug op stoom en wat hij toen uit zijn benen schudde heb ik zelden gezien! John reed van groepje naar groepje en kwam op enkele ronden vh einde op een 50" van een toen 7 tallige kopgroep. Op zijn eentje knalt hij ook deze 50" toe en verschijnt bij het ingaan vd laatste ronde zowaar bij de koplopers. Vervolgens had hij nog de kracht om naar een 5° plaats te sprinten.

 

Toen we dit zagen wist ik dat het meer dan goed zat! De balans tussen training/ herstel en voeding was een feit en ook tussen de oren zat het meer dan goed. Enkele weken later was het helemaal prijs, te Ichtegem dolde John Ross op een ijzig koude en natte voorjaarsdag met de tegenstand en won zijn eerste wedstrijd van het prille nieuwe seizoen.

Na nog een resem ereplaatsen was het in Bredene terug bingo! Na een slimme wedstrijd van John was er geen kruid gewassen in de daaropvolgende massasprint. Slechts enkele dagen later mocht John Ross terug de handen in de hoogte houden... Te Hooglede was hij terug de sterkste in koers en maakte het mooi af tegen een nooit afgevende Jordy Vermeire. Na een minder geslaagd pk tijdrijden te Ruddervoorde was het wat wonden likken.

Eind april intussen kwam John aan de start van een door hevige windstoten geplaagde koers te Dudzele, al na één ronde werd het pleit beslecht, negen renners reden weg, voorgoed... in een snelle laatste ronde kon John alle aanvallen pareren en terug winnend afsluiten. Een weekje later werd John slechts door Jens Vandenbogaerde geklopt op het PK voor elites z/contract te Ruddervoorde, zeker geen schande als je weet dat deze klepper het PK al voor de vierde opeenvolgende keer kon winnen.

 

Er komt nu een korte rustperiode aan, vervolgens gaan we ons volledig smijten voor een ambitieuze zomer!