Nieuw elan voor SharpReady

Vorig jaar is Evert Vanneste (de renner waarvan ik de vorige jaren coach was) gestopt als wielrenner. Evert gaat nu zijn vroegere passie (voetbal) terug opnemen om de conditie op peil te houden, in het voetbal kan je met minder training volume toch een behoorlijk niveau opbouwen en handhaven.


In bijberoep zal Evert zich specialiseren in het opmaken van trainingsschema's voor wielrenners, als ervaringsdeskundige kan hij onze renners bijstaan met raad en daad. Evert zal dus SharpReady bijtreden en zo vormen we samen een complementair duo om onze competitieve atleten een professionele structuur bij te brengen. Ikzelf zal de atleten bijstaan op gebied van functionele krachttraining, voeding bij sport en als mentale steun en toeverlaat.


Ook voor de "gewone mens" die geen competitieve doelstellingen nastreeft maar wil werken aan zijn of haar gezondheid heb ik een SharpReady Life Style Concept bedacht. Even wat toelichting...

Na het invullen van een vragenlijst krijgen we een totaal beeld van de huidige levensstijl, ook een voeding analyse van het huidig eetpatroon is belangrijk, na een voedings-anamnese krijgen we en duidelijk zicht van de verhoudingen wat vetten, koolhydraten en eiwitten betreft.

Vervolgens gaan we een nieuwe gezonde structuur op punt zetten rekening houdend met de tijdspanne die de klant kan en wil investeren in zijn project. Het is een totaal concept, dwz dat buiten het voeding aspect ook rust en beweging belangrijke elementen zijn, het plaatje moet volledig kloppen om tot resultaat te komen.


Doorzetting, wilskracht en vooral discipline zijn de sleutel tot succes! Ik ben de gids en kan enkel coachen vanop de zijlijn, de SharpReady Basic Agenda (Advance voor de atleten) is een hulpmiddel om al je parameters wat voeding, rust en beweging betreft in te noteren, bij elke meeting wordt deze geanalyseerd en kunnen we de resultaten bijhouden en vergelijken.

Ook bij competitieve atleten werken we op eenzelfde manier, we analyseren het huidig patroon en bundelen alle informatie om dit daarna om te zetten in een structuur waarbij we een evenwicht zoeken om de atleet op een gezonde manier sterker, fitter en weerbaar willen maken. Met twee gemotiveerde en ervaren coaches als gids.

 


Paul Hoornaert

Personal Trainer