Opbouw naar nieuw seizoen na rustperiode voor de SharpReady atleten

Lounes Verschaeve en Koen Verschaeve ondergingen woensdag 30 Oktober een vermogentest, voor Koen Verschaeve 43 lentes jong intussen was het zijn beste test ooit, Koen kwam nu bijna 3 jaar terug bij mij aankloppen, Koen had toen 2 jaar eerder een herseninfarct gehad en kwam van zeer ver terug!

 

Eind november 2010 woog Koen een goeie 72 kg voor 160cm lengte, iets te veel ballast aan boord om snel te gaan op de fiets, nu staat Koen met 62 kg een stuk lichter en dit is niet onopgemerkt voorbij gegaan dit jaar!

 

Koen behaalde deze zomer een oververdiende gouden medaille in de zware Alpen klassieker "La Marmottehttp://www.marmottecyclo.nl/marmotte-2014-route/route-kaart/ in deze legendarische alpenklassieker die op 06 juni werd gereden moeten er meer dan 5000 hoogtemeters overwonnen worden http://www.marmottecyclo.nl/marmotte-2014-route/hoogteprofielen-la-marmotte/ over een afstand van 175 km.

 

Voor goud moest Koen onder de 8u39 blijven in zijn categorie, met een tijd van 7,24u bleef hij daar ruimschoots onder ! 

Atleten die de Marmotte gereden hebben zullen wel doorhebben dat dit een scherpe tijd is, zeker voor een eerste deelname !!

http://www.sportcommunication.info/MARMOTTE/2013/index.php?DOSSARD=1914

 

Koen reed ook enkele gentlemen koersen waarbij hij enkele keren top tien en zelfs top vijf kon rijden, op de vlakke omlopen kan hij moeilijk wedijveren met de grote en sterke beren, maar als het parcours wat lastiger wordt komt Koen beter uit de verf en doen we mee voor een top drie plaats.

Intussen staan er dit jaar al een slordige 18000 kms op de teller bij Koen !!!!! Als je dan weet dat Koen full time motormekanieker is...

 

Volgend jaar gaan we iets minder kms maken, maar gerichter trainen, nog wat vetmassa proberen kwijt te geraken en vervolgens nieuwe sportieve doelstellingen zoeken om naar toe te werken.

 

 

Lounes is halfweg vorig seizoen aan boord gekomen bij SharpReady en kon onmiddellijk een koers winnen in Henegouwen en vervolgens enkele tweede plaatsen bemachtigen ! In de grote koersen kon Lounes goed standhouden en finales rijden, we proberen Lounes volgend jaar als eerste jaars belofte sterk te lanceren bij de grote jongens.

 

 

Intussen worden de powersessies opgestart, de winterperiode is het moment om de spieren aan te sterken, ook stabilisatie en lenigheid wordt een item.

Ook de moeilijke oefeningen gaan we niet uit de weg, zoals "walking lunges" het betere werk voor een sterk lijf te creëren!

 

Onze SR atleet Evert Vanneste wordt inmiddels elite zonder contract, en blijft voor zijn huidige ploeg http://www.vltechnics-abutriek.eu/ rijden in 2014.

volg ons ook op twitter