SharpReady Atleten 2016

Deze winter zijn we terug enkele jonge renners aan het klaarstomen voor het aankomende nieuw seizoen. Even onze mannen voorstellen..

Als eerste komt Thomas Moerman aan bod, Thomas woont in Menen en studeert "sport & beweging" aan de hoge school howest in Brugge, hij wordt nu tweedejaars belofte.

De vader van Thomas zag dat de overgang naar de beloften niet feilloos verliep en zocht begeleiding voor zijn zoon die tot nu toe gewoon op het gevoel en dus zonder echte structuur trainde, tot bij de juniores kon Thomas op deze manier goed zijn plan trekken, maar de overstap van junior naar belofte maakt dat je ook direct bij de elites zonder contract terecht komt. En dat is een ander paar mouwen, Thomas is een lichtgewicht en kon niet de nodige kracht en snelheid ontwikkelen om deftig te volgen, laat staan een koers uit te rijden.


Na wat opzoekwerk online kwamen ze ons via de SharpReady Site op het spoor, na enkele gesprekken en wat informatie was ik meteen gewonnen voor deze uitdaging.

Buiten enkele snelle aanpassingen aan zijn voedingspatroon en trainingen kon ik niet echt veel meer doen, want het seizoen liep naar het eind, toch was er snel wat progressie waar te nemen in september, wel overwogen ging Thomas iets vroeger in winterrust en na enkele weken van ontspanning en rust konden we vanaf de basis echt aan een sterke fundering beginnen werken die Thomas straks weer onder de mensen moet brengen.



Thomas ontbeerde vooral kracht, dus was dit vooral het eerste werkpunt, de hele winter lang kwam Thomas plichtsbewust en gemotiveerd als geen ander week na week trainen, eerst werd de techniek op punt gezet, daarna konden we snel aan spierkracht bijwinnen, week na week werd Thomas sterker, ook fysiek niet te onderschatten, want na een zekere opbouwperiode worden de sessies steeds zwaarder, niet alleen de spieren maar ook mentaal en conditioneel wordt dit loodzwaar, zeker als je eenmaal de limieten bereikt.

Ondertussen werden ook de conditionele opbouwtrainingen van Evert goed opgevolgd, bij de eerste ploegtrainingen eind vorig jaar en begin dit jaar zien we al duidelijk de resultaten en rendement van het voorbije winteroffensief.


Intussen is Thomas ook van ploeg veranderd en komt nu bij Vind! terecht, onder de vleugels van de ervaren Yvan zal hij ongetwijfeld veel ervaring kunnen opdoen en wie weet kan hij misschien wel enkele mooie uitslagen behalen straks in koersen die hem liggen.

We duimen alvast voor een goed verloop dit seizoen en toch nu al een dikke proficiat voor Thomas om deze winter als een model atleet alle richtlijnen van de SharpReady coachen op te volgen!


Paul & Evert.