Tour de Moselle

Evert heeft de vorige week redelijk veel wedstrijden gereden, deze reeks koersen dienden eveneens als voorbereiding op de rittenwedstrijd Tour de Moselle, een zware wedstrijd voor beloften en elites in Frankrijk net voorbij de grens van Luxemburg,  Op vrijdag 14 September stond Evert en 121 andere renners een wedstrijd van 157,3 km te wachten, in een harde en snelle wedstrijd reden 20 renners weg, Evert trok met 10 renners in de tegenaanval, uiteindelijk kwam Evert als 27ste over de meet in een chaotisch slot met wegvergissingen en andere dolle toestanden. 

Op zaterdag stond ’s morgens een tijdrit van 17km op het programma met enkele hellingen, Evert had een goed gevoel maar nam bewust geen risico’s en verloor daardoor kostbare tijd, Evert verloor 2 minuten op de besten en reed de 63ste tijd, in het klassement kwam hij op plaats 28 terecht.

In de namiddag moesten de renners een rit van 100km afwerken, het werd een dolle rit waarin Evert zich aanvankelijk zeer goed kon handhaven in het eerste deel van het peloton, maar door een gebrek aan parcourskennis kwam hij toch in de problemen, hij finishte op een 71ste plaats maar schoof in het algemene klassement niettemin op naar de 25ste plaats.

Op Zondag stond de koninginnenrit over 172,4km op het menu! Er ontsnapte snel een kleine groep renners die gans de rit vooruit reden en een ruime voorsprong bijeen fietsten, helaas voor hen riep een razend peloton hen toch tot de orde en kwam het tot een massasprint waarin Evert zich goed kon plaatsen en mooi afsloot op een 27ste plaats.

Zijn 25ste plaats algemeen was een feit, we zijn hier tevreden mee, we hopen in de toekomst vooruitgang te boeken in het tijdrijden, dan ben ik overtuigd dat Evert nog een tiental plaatsen kan opschuiven!

We mogen niet vergeten dat het deelnemersveld in deze rittenwedstrijd niet van de poes was, voor verschillende nationale ploegen was deze rittenwedstrijd de laatste voorbereiding naar het WK van Valkenburg toe, zowel de Belgische, Duitse, Luxemburgse en Franse ploegen deden hun ding in de Moezelstreek.