Update prestaties Evert Vanneste

Na een zware voorbereidingsweek met tal van voorbereiding wedstrijden stond Evert afgelopen Zondag 19 Augustus aan de start van het Belgisch Kampioenschap die werd verreden op een gesloten parcours te Ooigem Wielsbeke, in totaal stonden er 200 renners aan de start.

De 173 kms werden afgehaspeld aan een moyenne van 45 km/u, het was bovendien snikheet afgelopen Zondag, en het parcours over een 12 tal kms was vlak, Evert kon het peloton volgen maar door het ontbreken van enige hellingen op het parcours was dit de enige optie, naar het einde toe brak het peloton in verschillende stukken, Evert kon tenslotte in een derde groepje afsluiten op plaats 88 op twee minuten van de verdiende winnaar Jorne Carolus uit Limburg.

Dinsdag 21 Augustus stond de omloop van de grensstreek in Wervik op het programma, om iets voor 13.00u vertrokken een kleine 190 renners voor een rit van een 166 km met een paar lussen door het Heuvelland waar een bergprijs te winnen was.

Na een 40 tal kms kon Evert meeglippen in een ontsnapping van een 15 tal renners, in de Heuvelzone deed Evert meer dan opvallen, hij kwam enkele malen als eerste over de rode en monteberg en eindigde de andere keren telkens als tweede achter Dries Depoorter die de bergprijs meenam.

In de finale splitste de kopgroep die intussen 28 renners telde in de plaatselijke ronden, Evert kon zich als 23ste plaatsen.

P.