Update van onze SharpReady atleten Thomas, Edwar en Dries

Het is terug een tijdje stil gebleven wat onze SR renners betreft, daarom even deze update.

 

Onze Thomas Moerman was na een hoopgevend debuut in zijn eerste koers te Geluwe plots op de sukkel geraakt (geblokkeerde bekken en wat vitamine tekorten)

In Moorslede kon Thomas terug met volle sterkte meestrijden, we zijn nu een viertal koersen verder en de conditie gaat voortdurend crescendo ! Verleden week kon Thomas voor het eerst de volle wedstrijd uitrijden tussen de beloften en elites zonder contract. Ik vond dit persoonlijk een eerste succes voor al de inspanningen en opofferingen die Thomas de voorbije winter en voorjaar heeft opgebracht om dit te bewerkstelligen. We hopen dat er nog wat progressie zit aan te komen en misschien wel een mooie uitslag tussen de beloften op een zwaarder parcours.

 

Dries Pollet wist vanaf het seizoensbegin al zijn koersen direct probleemloos uit te rijden, meer nog, je zag Dries week na week verbeteren, in Torhout zag ik Dries meerdere elites doen kraken op de helling van ’t hoge, ook te Meulebeke, de Handzame Challenge, te St-Kruis Brugge en in Bredene kon hij mooie uitslagen rijden. Toen het PK te Rollegem op de agenda stond verwachtten we dan ook wel een knalprestatie, toen de schifting er zat aan te komen kon Dries makkelijk mee met een groepje die de aansluiting maakte met een elite kopgroep, daarbij alle grote namen en favorieten, toen sloeg het noodlot toe, Dries moest hard in de remmen voor een manoeuvre van een andere renner en sloeg hard tegen de grond, eerst dachten we dat hij goed weg kwam, op spoed werden er namelijk geen breuken vastgesteld, enkel een gekneusde schouder en een wond aan de elleboog, na een weekje revalideren kon Dries voorzichtig terug de training aanvatten, maar enkele dagen later werd Dries plots wat duizelig, toch even mijn helm checken dacht Dries, en jawel hoor na inspectie bleek zijn helm gebroken, de focus was net na de val op spoed teveel op de schouder en elleboog gericht waardoor waarschijnlijk een lichte hersenschudding niet werd opgemerkt. Volgende week worden er meer onderzoeken gedaan en hopelijk kan Dries dan snel terug de training en wat later de competitie hervatten. Zeer jammer allemaal, want na afloop van het PK wist Dries ons te vertellen dat hij werkelijk in de boter trapte die dag, we zijn er wel van overtuigd dat je snel terug de goeie benen zal terugvinden. We duimen voor je man !!!

 

 

Edwar Houpline heeft ook geen rimpelloze weken achter de rug, alles begon goed toen Edwar ook in Geluwe zijn eerste koers meteen kon uitrijden, niet te onderschatten als eerste jaar belofte! Maar al tijdens de volgende koers in Meulebeke ging het snel fout, Edwar schoot eraf en kon geen vuist meer maken, idemdito voor de volgende koersen, een val na 100 meter in St-Kruis Brugge, eraf in Bredene met een lekke band erboven op, na enkele ronden eraf in Anzegem en tenslotte ook op het PK na een snelle start van Edwar in de voorste gelederen was de koers snel gedaan. Na bloedonderzoek bleek er toch wel enkele tekorten en een infectie te woekeren, na enkele weken rustig aan en terug wat opbouwen zal Edwar misschien zondag te Heule de competitie hervatten, tenminste als een opkomende verkoudheid geen roet in het eten gooit. Edwar is een atleet waar we zeker nog iets van zullen horen, als hij de volgende weken gezond mag blijven en goed kan trainen en vooral de nodige snelheid kan verwerven moet hij in staat zijn om zijn ding te doen.

 

Tot slot nog eens vermelden dat deze gasten intussen ook op school er alles aan doen om tot goeie resultaten te komen, belangrijk! Want straks kunnen we dan alles op de koers zetten tijdens de zomer maanden.

 

 

 

Paul & Evert