Wedstrijd Templeuve 13.03.2013

Woensdag 06 Maart 2013, we trokken naar Templeuve Henegouwen om er een criterium te betwisten, na de tegenslagen in Ichtegem afgelopen zondag hadden we als doel om een uitslag te rijden, enigszins om het weinig gedeukt moreel terug strak te zetten en de ploegleiding te tonen dat Evert wel degelijk klaar is voor het aankomende grote werk!

Ideale weersomstandigheden…droog, wat wind en veel deelnemers, enige minpunt was het weinige selectief parcours, enkel twee keer over de snelweg, anders biljartvlak…en 170 deelnemers !

Mits het goeie voornemen om vooraan te koersen mist Evert tot tweemaal een ontsnapping die weliswaar nooit onrustwekkend veel tijd neemt op het peoloten, op drie ronden van het einde dachten we dat de tweede ontsnapping de goeie is, doch het peloton blijft met een hoge snelheid koersen, alles op het lint!

Evert kan toch wegrijden uit het peloton, raapt enkelingen op en rijdt in enkele ronden naar de spits van de wedstrijd, in de sprint kan hij zich tenslotte mooi tiende plaatsen.

Wel verwonderlijk als je de wedstrijd analyseert ! Een koers met gemiddelde snelheid van meer dan 46 km/u en dan nog in de laatste ronde 20 à 30” toe rijden en nog mee sprinten, jawel deze trainer en entourage waren meer dan tevreden en de opgemaakte verwachtingen en doelstellingen vooraf werden ingelost.

Op naar de volgende..