WK37 SharpReady atleten tonen hun goeie vorm!

Dinsdag 10/08 nam Evert Vanneste deel aan de GP Briek Schotte te Desselgem, een thuis wedstrijd voor de VL Technics troepen daar in Desselgem waar de basis van de hoofdsponsor gevestigd is.

Het werd een “wet race” daar te Desselgem, nog voor de start gingen de hemelsluizen wijd open en moesten de 128 prof/ elites/z contract en beloften renners in de regen van start gaan voor een wedstrijd over 155 km. Eigenlijk wel toepasselijk voor de grote prijs Briek Schotte, de flandrien zal het graag gezien hebben daar boven...

Evert deed zat goed in de wedstrijd maar miste de juiste vlucht, hij kon wel in de laatste ronde nog wegrijden en als 31ste over de finish bollen.

Terug een bevestiging dat Evert goed tot zijn recht komt tussen de grote jongens.

 

Donderdag vertrok Evert richting Frankrijk net over de grens met Luxenburg voor de Tour de Moselle.

In de eerste rit op vrijdag moesten 145 kms worden afgelegd door de 115 renners. Evert had geen te beste benen maar kwam netjes binnen met een 70 tal renners op een 39ste plaats.

Op zaterdag stond er eerst een tijdrit van 16 km op de agenda, niet meteen het favoriete onderdeel van Evert, als hij dan op 2 km van de aankomst nog de verkeerde richting wordt ingestuurd mogen we nog content zijn met plaats 85 op net geen 3’ van de winnaar.

In de korte middagrit kwam Evert als 64ste over de meet

Tenslotte was er de zondag rit over 180 km, Evert rijdt de ganse dag attent vooraan en kan afsluiten op een mooie 28ste plaats, VL ploegmaat Dimitri Claeys wint de etappe en Theuns Edward wordt derde, waardoor VL vandaag het ploegen klassement wint en 2° eindigt in de totaalstand voor teams.

http://www.tourdemoselle.com/PDF/4_equipe.pdf

 

Evert wordt finaal 55ste in de totaalstand en 28ste in het jongerenklassement.

http://www.tourdemoselle.com/PDF/4_Jeune.pdf

 

Lounes Verschaeve reed een koers in Vichte over een 95 km, 47 renners namen deel aan deze koers, na enkele ronden miste Lounes een ontsnapping met vier, ontgoocheld in zichzelf begon hij op kop van het peloton te sleuren om terug vooraan te komen, na enkele ronden kon Lounes met een ploegmaat bij het drietal aansluiten waarvan één renner intussen was weggereden, na wat schermutselingen kon Lounes alleen wegkomen en kwam net tekort om bij de vluchter aan te sluiten.

Lounes zag hem nog net de armen in de lucht steken, het werd nog eens een tweede plaats, maar wel een verdiende na een sterke wedstrijd!

http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=1415&datum=15/09/2013

 

Lounes is inmiddels enkele maanden onder SharpReady begeleiding, en ik ben zeer tevreden met de inzet en resultaten van Lounes, dit belooft voor de toekomst en een vlotte overgang naar de beloften volgend jaar.