WK38 SR renner Evert Vanneste in Vichte en Houthulst aan het werk

Dinsdag 17/09 werd een prof wedstrijd in Vichte gereden, terug een "thuis wedstrijd" voor de troepen van VL Technics!

Er moesten 150 km worden afgelegd (12x12.5km), net zoals vorige week in Desselgem werd er regen verwacht en met slechts 8° mochten we dan ook meteen spreken over een hersfstgevoel!

 http://www.wielerbondvlaanderen.be/startwbv/main/wedstrijdkalender2009/mainpage/wedstrdetail.aspx


Een 171 tal renners konden starten onder een dreigende hemel, maar het bleef aanvankelijk droog.

Evert kon goed meekomen en probeerde enkele keren weg te raken, pas na een 80 km wedstrijd raakten een 20 tal renners voorop, met nog een kleine 40 km voor de boeg begon het fel te regenen, de natte en koude omstandigheden deden veel renners de das om, ook Evert kreeg last van de kou en hield het voor bekeken.

Uiteindelijk kwamen 80 renners aan de finish, met de Nederlander Brian Van Goethem als winnaar voor de Belg Jarl Salomein.

 http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=129&datum=17/09/2013

 

Donderdag 19/09 werd de 55ste GP Coppenolle gereden te Houthulst, een jaarlijkse thuis wedstrijd voor onze belofte SharpReady renner Evert Vanneste.

83 renners elite z.c./U23 kwamen aan de start, 118 km was de afstand. Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep met tien renners, veel kwaliteit in deze kopgroep, jammer genoeg zonder onze SR vertegenwoordiger, de vluchters namen een tweetal minuten en in het peloton was het dus knokken voor de ereplaatsen, en dat viel wel mee, want Evert kon beslag leggen op een 12° plaats achter Maxime Farazijn.

De wedstrijd werd gewonnen door David Desmecht van EFC. 50 renners reden de wedstrijd uit.

 

http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=703&datum=19/09/2013

 

 

@sharpready