Personal Training

Als je begint met fitness of krachttraining maak je onherroepelijk “beginners fouten”

 

 


Meestal ga je iets te fel te keer, overbelast je spieren die nu eenmaal niet gewend zijn van gericht getraind te worden.

 

Door de drive en motivatie ga je in het begin te lang trainen en vooral te veel gewicht nemen.

 

Indien je met een Personal Trainer van start te gaan voorkom je al deze foutjes, en vermijd je van de dag of dagen na je training met moeite van de trap te geraken of gewoon van je stoel af te komen!

 

Maar het belangrijkste van allemaal, je leert correct te trainen ! Indien je geen ervaring hebt ga je meestal de bewegingen verkeerd uitvoeren, met soms zeer pijnlijke tot zelfs onomkeerbare blessures tot gevolg. Het is de bedoeling als je een buikspieroefening afwerkt dat je de buikspieren viseert en traint, door een foute uitvoering kan je makkelijk je rug belasten en juist de buikspieren niet belasten!

 

Fitness training moet functioneel en persoonlijk gericht uitgevoerd worden, je kan fitnessen om beter in conditie te komen, je kan trainen om je lichaam te verstevigen, of krachtiger willen worden in functie van een sport.

 

Iedere doelstelling vergt een individuele aanpak, je gaat sneller, langer en met weinig gewichten trainen als je aan de conditie wilt werken, je kan korter en met zwaardere gewichten aan een toename van spiermassa werken of je kan sport specifiek gericht werken door op snel kracht, conditie, kracht of explosiviteit te gaan trainen en later in competitie hier je voordeel uit te halen. 

 

Door mijn jarenlange ervaring met fitness en krachttraining heb ik met vallen en opstaan aan de lijve ondervonden hoe je veilig en gericht iemand zeer snel de nodige technieken kan bijbrengen.

 

Ontegensprekelijk een ontzettend voordeel, door correct te starten leer je automatisch de juiste spieren te belasten, leer je om je ademhaling onder controle te krijgen en deze afstellen op de oefening. Je gaat zeer snel progressie waarnemen en niet relevante  gewrichten onnodig belasten, en zelfs sterker maken, denken we maar aan de gevoelige onderrug.

 

We bieden personal training aan in de Gym met maximum twee personen, competitie atleten kunnen eventueel trainen in mijn personal gym, met als voordeel dat we daar zeer geconcentreerd met de juiste focus kunnen toewerken naar een bepaalde doelstelling.

 

Veel sporters en zeker topsporters worden door hun club of trainer verplicht naar de Gym gestuurd om een uur tot anderhalf uur te fitnessen, worden daar meestal aan hun lot overgelaten, gaan niet correct trainen, worden teveel afgeleid en komen na enkele weken soms slechter voor de dag of houden er in het slechtste geval nog een blessure aan over.

 

 

Paul Hoornaert