Trainer van verschillende atleten uit het wielrennen en de bokssport

Door de jaren heen heb ik verschillende jonge beloftevolle sporters advies gegeven wat voeding en spiertraining betreft, op dit moment werk ik met volgende atleten..

Evert Vanneste (Houthulst)

 

In November 2008 kwam ik in contact met Evert, eerst begonnen we zijn voedingspatroon op punt te zetten, sedert afgelopen winter stel ik via het XPS systeem zijn trainingen op en verzorg de snelheidstrainingen.

 

Evert is momenteel derdejaars belofte wielrenner en heeft stilaan het ritme vast van deze (zware) categorie!

 

Het bewijs werd geleverd door op een mooie tiende plaats af te sluiten in de competitie Beker van België 2011 voor Beloften en Elites zonder Contract, een competitie die bestaat uit zeven zware wedstrijden over gemiddeld 170 km op verschillende parcours, zowel in het Heuvelland, Vlaams Ardennen, Limburg en de Ardennen.

 

Het klassement bestond uit 244 deelnemers met beloften en elites zonder contract. Evert werd (mede door zijn goeie resultaten en klassement) als enige belofte steeds geselecteerd door zijn ploegleiding voor deze Beker van België. Evert werd beloond door dit knap resultaat en kreeg een plaatsje voor 2012 bij een Belgische topploeg onder de beloften, namelijk VL Technics Abutriek Cycling.

 

2012 begon hoopgevend, Evert reed een knappe Gent-Staden en reed lange tijd mee vooraan in een ontsnapping, in de finale werden ze alsnog gegrepen, maar Evert had getoond dat hij klaar was om mee te doen... helaas kwam Evert in Brussel-Zepperen zwaar ten val en liep een diepe wonde aan de elleboog op, die moest gezuiverd en gehecht worden, na een tweetal weken kon Evert hervatten, en werd snel geselecteerd om in het Franse Bretagne een tweedaagse wedstrijd te betwisten, weer sloeg het noodlot toe ! Evert kwam in de eerste kms terug zwaar ten val en brak zijn sleutelbeen, na een operatie en weeral enkele weken inactiviteit konden we terug opbouwen, tegenslag bleef deze keer uit en Evert reed nog een mooi en sterk seizoen, tweemaal werd Evert nipt verslagen op de meet, maar profileerde zich sterk in enkele zware Franse rittenwedstrijden tussen de ervaren elites zonder contract.

 

Op dit moment eind 2012 heeft Evert al een mooie basis gelegd om in 2013 zijn neus aan het venster te steken, hopelijk blijven we gespaard van grote tegenslagen en kan Evert zich verder opwerken naar de subtop bij de beloften.


Koen Verschaeve (Ruddervoorde

 

Koen is 42 lente's jong, Koen was altijd al een sportieve gast maar had enkele jaren geleden zware medische problemen, gelukkig is dit onder controle en heeft Koen er geen zware problemen aan over gehouden, Koen rijdt jaarlijks meer dan 10000 kms met zijn fiets, met de atb, cross en baanfiets stoomt Koen zich klaar om in het seizoen enkele parochie koersen te betwisten.

 

Toen ik Koen begon te begeleiden was de conditie meer dan goed maar hij sleepte teveel balast met zich mee, na het updaten van zijn voedingsgewoonten zijn er bijna 10 kg vetmassa verdwenen en staat Koen meer dan zijn mannetje !

 

Koen of Bettini voor de vrienden is altijd gemotiveerd, fit en gezond en daarom een voorbeeld voor de jeugd, die wel wat kan opsteken van onze Vlaamse Bettini !! P.