Personal Trainer

Ik stel me graag even voor

Mijn naam is Paul Hoornaert, geboren te Brugge in 1964.

Mijn eerste 14 levensjaren was ik niet echt een sportieve knaap, enkel motoren konden me toen echt bekoren.

Op 15 jarige leeftijd begon ik competitief aan motorcross deel te nemen, maar pas op 19 jarige leeftijd ging alles veranderen op sportief gebied, ik kreeg als zoveel achttienjarigen op dat moment mijn oproepingsbrief om een jaartje het vaderland te gaan dienen !

In het klein kasteeltje vulde ik stoer motorcrosser op het informatieblad als hobby, maar vlug vermelde ik ook de interesse te hebben om bij de zeemacht te gaan in St Kruis, dicht bij thuis.

Helaas, in Limburg konden ze blijkbaar wel “stoere” motorcrossers gebruiken want ik mocht opdraven als Stormfuselier bij het regiment carabiniers in het Prins Boudewijn kwartier te Leopoldsburg.

Na een harde eerste opleiding en kennismaking in Ekeren konden we na een maand onze kazerne betreden in Leopoldsburg,  in de volgende vijf maanden werden we opgeleid om stormfuselier, (ook wel karpatten of zandstuivers genoemd) te worden.

Het is tijdens deze harde maar eerlijke opleiding dat ik mezelf of toch mijn passie voor sporten en “het afzien” ontdekte, de jaren daarna kon ik door een goeie conditie en sterke gezondheid plots redelijk wedijveren op provinciaal niveau maar was ik vooral blij met mijn nieuwe passie, namelijk actief sporten en de grenzen van mijn mogelijkheden opzoeken.

Intussen zijn er meer dan 29 jaar verstreken na mijn “afzwaai” maar toch ondervind ik nog dagelijks deze drive terug die ik toen ontdekte.

Tegenwoordig is het zeer moeilijk voor jonge atleten zelfs met karrenvracht talent om deze passie en wilskracht innerlijk op te diepen en te gebruiken in hun sport.

Dit is mijn ultieme uitdaging ! Atleten op scherp zetten en doen geloven in zichzelf, zich fysiek, mentaal en conditioneel optimaal voorbereiden en verzorgen en als het even kan extra honger naar sterke prestaties opwekken.

Slechts enkelingen zullen in staat zijn om professioneel aan de bak te komen, maar dit is bijzaak voor mij, belangrijker is of je er alles uitgehaald, en dat je na je sportieve carrière met een goed gevoel kan terug kijken op je competitie periode.

Voor de sportievelingen die enkel sporten om gezond en fit te worden of te blijven is de uitdaging niet minder, door mijn ervaring met atleten en mezelf kunnen we menige sportieveling motiveren en op de goeie weg zetten wat gezonde voeding en gericht trainen betreft.

Verder op de site kom je alles te weten over ons werk en wat we doen of willen bereiken met SharpReady.

 

Paul Hoornaert